Autor

Dan Ungureanu

Dan UNGUREANU s-a născut pe 23 februarie 1971 la Timișoara. Licențiat a l'École Normale Supérieure din Paris, a susținut cursuri universitare în domeniul lingvisticii atât în țară, cât și în străinătate. Între anii 1997 și 2003, a ocupat funcția de asistent universitar la Facultatea de Litere a Universității de Vest din Timișoara. Din 2003 până în 2005, predă limba română la Universitatea Paris III „Noua Sorbonă”. Actualmente este profesor în cadrul Facultății de Litere a Universității din Timișoara.

Specialist în paleografie greacă și latină, Dan Ungureanu a publicat următoarele cărți: Originile grecești ale culturii europene, Editura Amarcord, Timișoara, 1999; Originea limbajului și primul om, Editura Universității de Vest, Timișoara, 2002; Zidul de aer. Tratat despre mentalități, Editura Bastion, Timișoara, 2009; Româna și dialectele italiene, Editura Academiei Române, 2016.

Totodată, a tradus în română următoarele titluri: Émile Bréhier, Filozofia lui Plotin, Editura Amarcord, Timișoara, 2000; Gerhard Lensky, Putere și privilegii. O teorie a stratificării sociale, Editura Amarcord, Timișoara, 2002.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt