Autor

Véronique Popinet

Véronique POPINET, născută în 1974, este o fotografă independentă din anul 2000. Locuiește într-un mediu rural în centrul Franței și lucrează în regiunea Rhône-Alpes-Auvergne și în străinătate. După ce a studiat mai întâi politica, apoi comunicarea și sociologia la Universitatea LYON II, a obținut un diploma postuniversitară în foto-jurnalism la Universitatea Cardiff din Țara Galilor. Cariera ei este cu siguranță influențată de profesorul ei, Daniel Meadows, un renumit foto-documentarist care "și-a petrecut o viață înregistrând societatea britanică (...) lucrând într-un mod colaborativ pentru a surprinde aspecte extraordinare ale vieții obișnuite".

În afară de proiectele corporative și atelierele ținute în școli, Véronique Popinet se definește în primul rând ca o fotografă documentaristă și umanistă: în primul rând, o interesează întâlnirile, viața de zi cu zi a oamenilor "obișnuiți", gesturile, mediul înconjurător, transferul de cunoștințe, practicile contemporane, mărturiile și amintirile. Ea practică fotografia ca "o artă relațională care încearcă să ofere, dincolo de aspectele estetice, un sens societății și vieții fiecăruia".

Este implicată în mai multe asociații culturale, sociale și de mediu, toate bazate pe principiile educației populare și a împuternicirii oamenilor. Angajamentele ei personale și viața profesională se împletesc constant. Colaborează în mod regulat la proiecte transdisciplinare și de dezvoltare teritorială cu alți autori, artiști, cercetători în științele umane, asociații și comunități locale.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt