Aromânii

pretutindeni, nicăieri

Stoc epuizat

9789975863728 608
Partajare

Traducere din franceză de Adrian Ciubotaru

„O monografie completă – și mai mult decât atât – despre o comunitate care încă nu și-a dezvăluit toate secretele. Scrisă cu tâlc, cu nerv și cu talent de un cercetător iscusit.” (Matei Martin)

„Această carte ne face să pășim înainte mai limpezi pe drumul cunoașterii împrejurărilor din Balcani. Întreaga istorie a aromânilor, așa cum a fost cercetată și expusă în această carte, este un exemplu pentru oricine se apropie de temă.

Acum câtva timp, chiar în 1989, domnul Nicolae-Șerban Tanașoca ţinea o comunicare intitulată Este posibilă o istorie a romanităţii balcanice? Atunci era încă un semn de întrebare, pe care eu îl șterg acum.” (Andrei Pippidi)

„[Cu machedonii] sunt probleme delicate, sunt probleme sulfuroase, sunt probleme insolubile. Dar Nicolas Trifon este singurul om pe care îl știu, pe care îl preţuiesc, care să fie atât de obiectiv, cu o înţelegere și o perfectă distribuire de accente într-o coregrafie diplomatică, în peisajul acesta al nostru, atât de ucigător prin zgomot, prin furie, prin ură reciprocă.” (Dan C. Mihăilescu)

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt