Vara în care mama a avut ochii verzi

33.00 lei

În stoc

9789975867504 121
Partajare

„Tatiana Țîbuleac a reușit un tur de forță cu acest prim roman al ei. Începutul, un overflow de imagini furioase și hipnotice, aduce bine cu Portocala mecanică de la un punct încolo, furia începe să se domolească, înlocuită de o visătorie paranoidă coagulată în jurul figurii mamei, generând la foc continuu fraze cu nimic mai prejos decât cele ale Aglajei Veteranyi; iar ultima treime a romanului, în care o mamă bolnavă de cancer și un fiu așteaptă moartea împreună – ei bine, pentru intensitatea ei atât de particulară nu îi pot găsi Tatianei Țîbuleac vreun corespondent. Scurt și intens, romanul ei splendid impune o prozatoare de la care am cele mai mari așteptări.” (Radu Vancu)

„Cu Vara în care mama a avut ochii verzi, Tatiana Ţîbuleac scrie una dintre cele mai răscolitoare poveşti din literatura română contemporană. Despre cum lipsa de iubire poate să lase oamenii singuri şi nenorociţi.” (Luiza Vasiliu)

„Forţa acestei cărţi, concentrată pe ură, este că nu cade niciodată în jargon psihologic, ci traduce sentimente violente în imagini lingvistice.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Fragment din carte ()

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt